Tuesday, January 13, 2009

I'm Back ...

Dah lama tak update blog ni sebab sibuk dengan 'mission impossible - balik kampung'. Huh! Cepat sungguh masa berlalu dan terlalu banyak perkara yang berlaku dalam tempoh sebulan yang lalu sampai tak tahu yang mana satu nak cerita dulu.

Disebabkan masalah tertentu, mulanya bercadang untuk tukarkan setting blog ini kepada 'by invitation only' tapi bila difikirkan balik ... tak payah lah. Kenapa perlu biarkan orang lain mempengaruhi hidup kita kan ... ha ha ha. Maka setting blog ini ditukarkan seperti biasa ... siapa saja boleh singgah blog ini jika sudi. Maklumlah ini bukan blog ilmiah ... sekadar berkongsi cerita tanpa peningkan kepala.

Terima kasih pada semua yang sudi melapangkan masa untuk berjumpa Ahau-Dee dan pastinya akan diceritakan pengalaman berjumpa anda di dalam blog ini ... tunggu. Memang tak cukup sebulan ... ha ha ha.

Kepada nama-nama berikut - ribuan terima kasih diucapkan : )

- Ahli keluarga & sanak saudara terdekat - panjang sangat list kalau nak tulis satu persatu
- Mas, Enida dan Wiz
- Kamal
- Zul & Amin Maybank
- Aza & Lin
- Kawan-kawan di Sime Darby Motor Division - Eliana, Aini, Aishah, Afif, Ramli, Norlela, Heidi, Enny dan Meha
- Kawan-kawan semasa di Ford Malaysia - Gina, Yatie, Syafinaz, Edison, Wan, Brian, Rosli, Uncle Sam
- Kawan-kawan di Wisma Sime
- Alicia dan Adrian
- Uthaya SB
- Kamarul
- Jean & Tay
- Lina & family
- Niza & family
- Gabrielle, Darren & wife
- Kawan-kawan baru - Yuz, Azila, Ani & Ayie

Rasa-rasanya tak tertinggal any names ... he he he. Kepada kawan-kawan yang tak sempat jumpa tu ... minta maaf banyak-banyak. InsyaAllah, bulan 10 nanti kita jumpa lagi. I will be back ... for good : )

Dan birthday celebration kali ini pun agak meriah juga. Terima kasih kepada mereka yang sponsor cake ni ha ... terima kasih daun keladi. Tahun ni nak lagi ... he he he


From Aza & Lin

From my Big Bro - Azmin

From my dear niece - Ida Izyani

From Wiz - specially made for me ... mamat yang peluk gunung tu Ahau Dee ler ... ha ha ha

Birthday & Farewell di TGI Friday's

Ahau - Dee

6 comments:

Enida said...

Back to life & reality kan? Happy se'sangat to have met up with you three times within less than 4 weeks you were back. And happy to see you off at the airport again like I did the first time you left for Auckland.

Enjoy your remaining nine months in the kiwi land. The walking, the 'talking' and the whole nine yards. You will miss the freedom and the courteous people there.

Sambil tu start planning your next adventure - a trip to Russia ke. Hint hint! Hehe.

And yes, I am glad you changed your mind about limiting the access to your blog. Whatever you do or write, negative people will always find ways to bring you down. You can't please everyone, can you? So, please yourself first. I know you sayang this blog, and you sayang the followers as well. :o)

Live for the moment, Dee. The moment is yours!

Wiz said...

Thanks for meeting up with us Dee. Nice to have met you in person. Hope to see you again end of this year. In the mean time, enjoy your life there and take the opportunity to peluk as many gunung ganang over there k!

Wiz said...

Dee, lupa nak cakap, Kek from your niece Ida tu yang paling special la I rasa, cantik kek tu and your fav plak tu, cheesecake kan? Sesuai dgn citarasa you.;o)

la Signora said...

Welcome back Dee!Have missed your blogging entries, tapi takderlah sampai buat rally. ha ha. Good to know you had a great time during your OPS BALIK KAMPUNG.Hope everybody was in their good health.

Anonymous said...

Thnks dear...tapi sayangnya cuma sempat jumpa 30 minit je kita, kan.....hopefully next time u come back boleh kita spend more time together...ok. Take good care of yourself, benda yang lepas jadikan satu pengalaman untuk terus lanjutkan hidup yang sinkap ni...from Amin

Ahau - Dee said...

Thanks Enida, Wiz, La Signora & Amin.

Maaflah lambat nak reply your message. Baru jer pulih dari 'ketidakbetulan' ... ha ha ha.

Banyak sangat permasalahannya dan bila dah kena 'bomb' bukan senang untuk nak bangun balik kan.

Lega bila dah start balik posting cerita dalam blog ni ... dan terima kasih semua kerana sudi singgah walaupun tak banyak cerita lately ni.

Cheers.