Wednesday, May 13, 2009

Bergelut ...


Selepas 'Drama', Ahau-Dee 'Bergelut' pulak ... bukan dengan ular macam gambar patung tu tapi bergelut dengan training ... ha ha ha. Mulai esok, 14 May sampai 27 May setiap hari ada training kecuali weekend saja.

Esok akan ke Hamilton. Lebih kurang 2 jam perjalanan. Kena bertolak seawal 6 pagi dari Auckland. Kali ni kena drive sendiri ... dah lama tak memandu ni jauh-jauh ni ... he he he. Then, Monday nanti akan ke Palmerston North sekali lagi selama 5 hari untuk training lagi. Harap-harap tiada drama kali ni.

Kali ni stress dia lebih sikit sebab banyak programme dan target group dia pun lain-lain. Maka banyak homework kena buat. Memang penat. Apapun, nasib baik ada kerja kan ... kalau tak ... mana ada gaji ... ha ha ha.

Ini pun dipaksakan diri untuk update blog ni takut lama sangat terbengkalai. Tak ada cerita menarik sebenarnya. Oh ya, gambar kat bawah ni masa kengkawan dari Malaysia datang baru-baru ni. Dalam sibuk-sibuk pun, sempatlah jugak luangkan sepetang dengan mereka.

Ahau-Dee sudah menjadi seorang 'tour-guide' yang baik ... ha ha ha

Ainna, Yatela, David dan Jordon di Mt.Victoria

Tempat wajib dikunjungi kalau ke Auckland - The Museum

Tak sabar nak rehatkan diri dan tenang macam gambar kat atas ni.

Ahau-Dee

8 comments:

Wiz said...

Deeeeeeeeeee, I love the last picture tu Deee, so serene, so calm, so romantic, so sad all at the same time. Nanti I nak amik letak kat my blog k, boleh tak, tajuk Dee sini... cool kan?

I masih kempunan nak you jadi our tour guide, hmmmmm. Next time.

Jean said...

Hi there....drive safe, dont "fall asleep" have lots of tidbits by ur side...hehehe...remember u shared with us u once sleep while driving....aiyo! Btw, did u see my copycat "Kia Ora Ayam Curry"? It should look like that ka??? oops! Take k

Rush Murad said...

Dee, confirmed i will be in Auckland on 4th june.. u jadi tour guide i utk pi makan2 ek? i have like 24 hours only in AKL... will email u the details...

scrlett said...

hahaha... rush is coming to you.. kim salam yer... bawak dia jalan2 cuci mata n cuci hati skit...

Ahau - Dee said...

Hi Wiz,

Sorry for late reply. Punyalah sibuk. Ambik jer gambar mana yg u nak ... I pun suka gambar tu jugak ... great minds think alike kan ... he he he

You ada 4 bulan lagi untuk datang sini & I can be your tour guide. Or apa kata kita pi South Island together gether ... he he he

Ahau - Dee said...

Hi Jean,

Yes. Your Kia Ora chicken memang macam tu pun. Sifu lah katakan ... mana ada problem in cooking. Sure jadi punya.

Pasal driving tu ... after lost 20kg ... its really help ... dah tak mengantuk lagi . Thanks for your concern.

Ahau - Dee said...

Hi Shidy,

Tak sabar nak jumpa you. I think now you dah ada di OZ kan ...see you soon.

Pasal makan, no problem : )

Ahau - Dee said...

Hi Scrlett.

Insyaallah. Nanti I sampaikan salam you too. Thank you for visiting my blog and link it to your blog. Really appreciate that : )

Tambah seorang lagi kawan : )