Thursday, April 24, 2008

Pembuka kata lah ni ...


Salam,


Buat kesekian kalinya aku mencuba lagi untuk mempunyai blog aku sendiri selepas beberapa percubaan sebelum ini gagal. Sehingga aku pun lupa blog-blog tersebut … entah apa namanya dan apa passwordnya … hilang begitu saja. Lagipun tidak ada apa-apa yang boleh dibanggakan dengan blog-blog itu.

Kini aku mencuba lagi dan semoga ianya berjaya dan mampu aku ‘update’ dari masa ke semasa. Maklumlah aku ni kan ‘hangat-hangat tahi ayam’ jer. Sejarah telah membuktikan. Semoga aku menepati ‘janjiku’ kali ini.

Kalau dulu aku tak berani untuk war-war kan pada teman-teman dan hanya sekadar syok sendiri tapi kali ini aku nak menebalkan muka untuk mempelawa sesiapa saja yang sudi membaca blog ini.

Mulanya nak tulis in English tetapi memandangkan English aku ni baik sikit dari budak tadika, maka terpaksalah kulupakan hasrat tersebut. Bahasa Menunjukkan Bangsa ... kononnya. Betul tak Mas & Enida? (my English Sifu!)

Maka, All The Best to Ahau – Dee dan semoga ianya menjadi satu landasan untuk aku berkongsi secalit pengalaman di dalam kehidupan seorang insan biasa yang tak ramai orang kenal pun.

Kia Ora dan sudi-sudikanlah untuk memberi maklum balas agar blog ini tidak kelihatan sebagai ‘syok sendiri’. Datanglah selalu.

Ahau – Dee.

Note : Ahau bermaksud ‘Me’ ataupun ‘Saya’ dalam Bahasa Maori.

4 comments:

Enida said...

Dee! Bestnye you have a blog! Now I don't feel so lost not having your email address. Dari sehari ke sehari dok tanya my sister your email. And everytime she gave me, I forgot it.

Anyway, congratulations on setting up your own blog. Banggerrr! Not just proud of you because you have a blog, but proud because you are now an expat. (Expat di negara omputeh plak tu ok.) Did you realize that?

Thank you for leaving a comment on my post. Tu lah, last night...like all those late nights I sent Karl to the airport, I just dropped him off. I didn't prolong the goodbye. I don't like and I don't believe in goodbye's. Only I-see-you-soon.

You too, my friend. I see you soon (sooner than we know it). Hope you are taking good care of yourself. Pokarekare Ana. (Tu je tau, tajuk lagu Hayley Westenra.)

Ahau - Dee said...

Horrayyy !!!! (ala ala menang 110 meter lari berpagar)

Finally, someone visited my blog!Thanks Enida : )

Kenapa tak balas my email?

Anyway, I'm an expat? He he he ... rasa kelakar pulak ... talk to you in detail later, balas email dulu.

Ya! you are right! See you soon ... and I'm counting my days ... but it's not so soon :(

Ahau-Dee

lilmisseffa5@yahoo.com said...

Hi Dee...

Whoa..! I'm impressed. Soon if we cant keep up with the emails then i can just read your blog and update myself hehe..

Good job Dee! Hidup bloggers! :)

Ahau - Dee said...

Thanks Mas : )

Memang dah nekad nak update blog ni selalu ... bila my camera dah sampai dari Malaysia, boleh letak gambar-gambar menarik kat sini ... setakat ni guna gambar yang ada jerlah.

Thanks again ... really appreciate sebab sudi 'singgah'.

Ya ! Hidup Bloggers! : )