Friday, September 18, 2009

Salam Aidil Fitri


Bersama kawan baru Ahau-Dee, Bert dari France. Kita orang berjumpa di Kaikoura, kemudiannya sambung ke Christchurch dan dia akan ikut Ahau-Dee ke West Coast juga. Jadi tidak lah bosan berjalan sorang-sorang : )


Selamat Hari Raya Aidil Fitri - Maaf Zahir Batin kepada semua kawan-kawan yang meraikannya. Semoga sentiasa bergembira di Hari Lebaran.

Mulanya Ahau-Dee ingat nak update blog dari masa ke semasa mengenai South Island trip ni tetapi posting jadi tak menarik sebab asyik kelam kabut dan tak cukup masa especially bila nak pilih gambar-gambar yang menarik. Nampaknya, kena tunggu balik Malaysia nanti baru boleh update. Lagipun, semua orang tengah sibuk nak beraya kan ... he he he.

Pada saat posting ini ditulis, Ahau-Dee masih berada di Christchurch dan sedang tunggu shuttle bus untuk ke train station. Destinasi seterusnya ialah West Coast. Banyak cerita menarik sebenarnya.

Apapun, kita beraya dulu okay ... kita cerita kemudian.

Salam Lebaran,

Di atas Interislander Ferry menuju ke Picton.

Kembara Ahau-Dee

7 comments:

scrlettfr said...

salam aidilfitri.... selamat hari raya aidilfitri...

Wiz said...

Deeeee Selamat Hari Raya!!!!!!

Baik2 kat glacier tu tau and remember your promise what to wear there nanti. Akan ku tunggu kemunculannya! Jeng jeng jeng.

Ahau - Dee said...

Selamat Hari Raya Scrlettfr ... tolong makan untuk saya ya ... he he he

Ahau - Dee said...

Wiz,

I takut nanti semua ice tu nanti cair daa sebab terkejut ... ha ha ha.

Apapun, enjoy berhari raya okay. Dah dapat my post card?

Anonymous said...

Salam Dee..

Ketupat & rendang di dlm hidangan,
Dihias indah penuh berseri,
Salah dan silap harap dimaafkan,
Selamat Hari Raya Aidil Fitri..

p/s: saya simpan rendang utk Dee ek? heheh...

~~cintakyra

Ahau - Dee said...

Wow Kyra ... berpantun lagi ... pantun yang saya tahu hanyalah .. pecah kaca pecah gelas, habis baca kena balas ... ha ha ha

Ok ... nanti saya balik & tuntut my rendang okay.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

wiz said...

Dee, I am the only one seeing this but dkt gambar yang first tu ada lukisan tangan gambar rumah tak siap. Please say you can see it too.