Tuesday, September 2, 2008

1st Day Puasa in Auckland

Kat Auckland baru start puasa hari ini - 2hb ... lewat sehari dari Malaysia. Nasib baik ada my nephew yang sedang belajar di University of Auckland, dia yang beritahu ... kalau tak aku dah start puasa semalam ... he he he. Apalah punya Uncle macam nih!

Rupanya all my officemates tak tahu tentang bulan Ramadhan dan ibadah puasa ni ... dia orang tak tahu all the pantang larang. Bila dapat tahu tak boleh makan & minum jer ... semua terkejut dan aku terpaksa explained the reason ataupun faedah puasa to them. Mula-mula tu excited lah jugak bercerita tapi dah sampai sepuluh orang tanya benda yang sama ... berbuih jugaklah mulut nak explain.

Apapun, mereka ni perihatin. Ramai yang call aku untuk tanya khabar ... takut aku pengsan ... ha ha ha ... kelakar pulak ... padahal baru jer pukul 11 pagi. Dia orang kagum dengan kita sebab most of them tak boleh tahan tanpa air.

Semalam dan masuk Spring ... lega bila Winter dah berlalu ... taklah susah sangat nak bangun pagi sebab sejuk. Cuaca pun bagus sekali. Bulan puasa ni aku ada projek baru ... I will update later.

Posting kali ni tak ada gambar ... sebab sajer nak cari kelainan sekali sekala : )

Ahau - Dee

3 comments:

Wiz said...

Dee if only you could smell the durian cheesecake in my oven right now.

The cake contains 80 percent of cheese Dee, only the best for your son. I dont skimp on flour or cream or many eggs. Its pure cheese and minimal eggs and lotsa durian, 8 bijik besar to be exact. Hope he likes it.

Lupa nak tanya, nak tulis apa atas kek?

Wiz said...

Sorry, 8 ulas besar ha ha ha.

Ahau - Dee said...

Wow! Best nyerr ..

Thanks Wiz! Really appreciate that.Just tulis "Happy 11th Birthday Ahmad Muzani - love, Ayah"

terkejut jugak 8 biji ... he he he

Once again, thanks for making the best durian cheese cake for my son.

I bet he will be happy.

Dee