Sunday, September 21, 2008

2 : ) + 1 : (

2 perkara membuatkan aku tersenyum semalam apabila membuka my mail box. Tapi tak lama selepas tu ... : (

Aku terima kad raya pertama untuk tahun ini. Sejak berada di sini, tak banyak surprises in my mail box dan bila dapat Kad Hari Raya ... tersenyum riang ler. Ya lah kan, zaman sekarang ni orang dok sibuk hantar e-greeting jer (termasuklah aku).

Thanks Kamal. Thank you for being a friend ... forever ok : )

Selepas tu, bila buka another sampul ... senyum aku bertambah lebar. Auckland Energy Consumer Trust bagi dividen ...$320 untuk setiap pelanggannya. Maknanya, my energy bill untuk beberapa bulan yang akan datang ni adalah free ... wa la : )


Sayangnya, kegembiraan aku tak lama gara-gara nak save energylah kononnya. 9 helai baju kerja aku rosak disebabkan terkena warna salah satu baju yang keluar warnanya . Aku basuh separately tapi bila nak masuk dryer, aku campur semua sekali. Bila guna bahan peluntur untuk hilangkan warna tu, terus jadi lain macam warnanya ... tak tahu nak explain dan lupa pulak nak ambil gambar.

So, duit $320 tu kena beli baju baru lah : (

Dan untuk pastikan aku terus segar untuk minggu seterusnya, aku datang kerja hari ini. Pukul 7 pagi dah sampai office (semangat giler) dan aku terlupa yang showroom buka pukul 10 pagi. Maklumlah office baru ... tak biasa lagi. Terpaksalah berjalan-jalan dahulu dan aku daki Mt Hobson tadi ... gambar-gambar dan cerita in the next posting.



Dan sinilah terletaknya office aku yang baru & gambar bilik aku ...



Ahau - Dee

7 comments:

Wiz said...

Cool la office awak. I like.

Ahau - Dee said...

Memang cool pun Wiz ... cuma orang-orang nya saja yang tak cool.

Tapi I ni jenis yang orang yang tak tahu malu, I belasah jer ... he he he

Serene said...

Abg Dee..

Mcm kenalllll je kad raya tu. Ada chop company tak kat belakang tu? Hehehehe...

First time eh raya di perantauan? Nanti dgr lagu dendang perantau k?

Uda

Ahau - Dee said...

Yes Uda ... my friend kerja kat Sapura. Eh! you kerja kat situ ker?

Ish! Uda ni ... saja jer tau. First time lah ni.Dahlah kena kerja pada hari raya. Dengar lagu tu pulak ... nanti meraung sorang-sorang dalam office ... he he he

Wiz said...

Dee thanks for the electronic Raya card. I just wish you kat sini je k.

Selamat Hari Raya!!!!!!!!!!!!!!!

Ahau - Dee said...

No problem Wiz.

You are most welcome & thanks :)

Serene said...

Abg Dee...

Heheh.. betuuuuuul la sangkaan I. Hehe. Yups, it's my 5th year with Sapura already.

"Dalaaaammm dingin subuuuuuh.. hati ku.. terusikkkkk"

heheheheh. Jangan marah aaaa