Thursday, September 25, 2008

Jalan-Jalan Ahau-Dee - Mt Hobson

Dari hari ke sehari asyik tak berkesempatan untuk upload gambar-gambar di Mt Hobson ni. Terletak tak jauh dari office aku di Newmarket. dalam 30 minit berjalan kaki. Kemudian tak sampai 10 minit boleh sampai ke puncaknya ... tak tinggi pun. Ianya adalah tempat beriadah dan ramai kiwi yang berjogging di sini ditemani anjing masing-masing walaupun kalau diikutkan papan tanda tu ... no entry for dog kan?

Apa yang menarik di sini? Lihat di penghujung posting ini.


Tapi tak ada pun bunga yang menarik ... bunga lalang banyak ler.

Auckland City dari Mt Hobson




Ha! Inilah tarikan utama di Mt Hobson ... tahi lembu! He He He ... punyalah banyak ... merata-rata. Ini hanya sikit jer. Boleh dikatakan seluruh tempat tu penuh dengan tahi lembu. Tapi aku tak nampak pun lembunya ... tidur lagi kut : )



Ahau - Dee

5 comments:

la Signora said...

Lembu jadian kot.Cam rupa Poring kat Sabah jer (the famous air panas site).ha ha ha.

vimmiyasmin said...

Salam
Salam AidilFitri !
Take Care

Ahau - Dee said...
This comment has been removed by the author.
Ahau - Dee said...

W'salam Mummy,

Selamat Hari Raya buat Mummy sekeluarga.

Maaf Zahir Batin

Dee

Ahau - Dee said...

la signora,

Tu lah ... dok cari jugak manalah lembu-lembu nya, boleh gak ambil gambar ... he he he