Thursday, August 27, 2009

My First Farewell Gift


Gambar di atas ialah cenderamata daripada Katie yang kini bercuti di Europe selama 7 minggu. Terkejut jugak bila dia berikan hadiah ini sebelum pergi bercuti kerana katanya dia tak sempat nak jumpa Ahau-Dee bila dia kembali dari Europe. Katie merupakan salah seorang HR Manager di sini.

Pendant ini diperbuat daripada kayu Rimu dan juga Paua Shell. Rekabentuk ini dipanggil 'Matau' dalam bahasa Maori. Simbol ini membawa maksud 'Prosperity & Good Luck'.

Thanks Katie : )

Ahau-Dee

2 comments:

Wiz said...

Mesti you dah start sedih dah kan Dee. I pun dah sedih ni. I hate farewells.

Ahau - Dee said...

Memang sedih pun Wiz. Nak pack barang pun malas. Baru 70% siap. Untuk mengubat kesedihan I nanti, I nak order cup cakes boleh? He he he ... apa lah I duk merapu ni.

I hate farewell too. Tapi kalau tak ada perpisahan, tak ada lah pertemuan kan? Ops! Bila ada pertemuan, mesti lah ada perpisahan kan.

Dah dah dah .. stop merapu. By this weekend kena siap packing barang untuk balik cari kayu api.

Ha ha ha