Tuesday, August 11, 2009

Tiga


Tinggal lagi 3 kg sahaja untuk Ahau-Dee bebas dari kategori 'Overweight'! Gambar di atas di ambil hari ni di pejabat Ahau-Dee. Sekarang ini berat badan Ahau-Dee berada di zon 78kg. Huh! Lega sungguh bila dapat tinggalkan angka 80kg. Matlamat Ahau-Dee ialah untuk merayakan Hari Kemerdekaan nanti (31 August) dengan membebaskan diri dari belenggu 'Obesity'.

Terima kasih kepada jiran Ahau-Dee di Puchong yang selalu kutuk dan panggil 'Ahau-Dee Gemuk' kerana itu adalah salah satu perangsang untuk Ahau-Dee. Last weekend Ahau-Dee beli seluar jeans baru dan size pinggang dah turun dari 40 (masa datang NZ last year) kepada 32.

Ahau-Dee akan update kan my progress dari masa ke semasa. Stay focus !!! Fikirkan Boleh !!! (Betul tak Lisa? )

Ahau-Dee.

8 comments:

la Signora said...

Hari ini, saya hampir berputus-asa setelah digelar 'gemok'sekali lagi in cyber-public.I mean, if you want to encourage, say it nicely.Ni tak, bertubi-tubi ejek orang 'gemok' ,'like Blue Hyppo'.Sungguh demoralizing betul.

Tapi setelah difikirkan, itu namanya dugaan.Macamlah lawa sangat minah tu...

Yes, fikirkan boleh!My journey masih panjang,but I'm making it worthwhile! :)

Ahau - Dee said...

Take it as cabaran Dear. I just read your blog tadi. Orang-orang macam tu memang tak panjang akal. Saya dah selalu kena dulu & it takes me more than 16 months to make it happen.

You can do it!!! I will be your main supporter okay!

Selalunya orang-orang yang tak pandai jaga mulut ni bukannya hebat sangat. Patut kena bagi hadiah cermin besar & suruh dia cerminkan muka sendiri dulu.

Betul tak? Lagi org kata kita gemok, lagi kita bekerja kuat untuk buangkan extra kg tu! Itu jer cara nak mengajar org-org macam ni.

Take care & All the best.

Jean said...

Wa..wa..wa.. U look really fresh, so segar looking and needless to say Healthy, Smart, Handsome....hmmm, you name it you got it la! Good work my dear fren..gosh now at 32 vs 40, dats a big achievement u know! Please make sure you keep all the chocolates and pass to me when u are back ya...hahahaha

Wiz said...

Ala Dee, the last sentence tu tadi telah membuatkan saya menyanyi lagu " Jika kau fikirkan kau boleh, kau hampir melakukan, jika kau fikirkan ragu2 usaha mu tidak menentu..." Argh. It doesn't work on me though. I am stuffing mu face roti with nuttella now ha ha ha....want some?

Ahau - Dee said...

Thanks Jean.

Thank you for all the encouragement. I have to update this blog consistently in order to stay focus and motivated. As you know, bukan senang nak kurus. Ada up and down.

It helps me a lot when I share my progress in this blog. Kena jaga air muka mah ...so, bila 'langgar pantang' I have to work extra to burn all the kgs.

Yes. I feel good and great now.

Ahau - Dee said...

Wiz,

You dah memang BOLEH!!! So, tak payah nak Fikirkan BOLEH lagi daa. Dah slim & cun melecun.

Arghh! Nutella selalu membuatkan my diet terbabas. I bukan makan dengan roti jer tapi makan begitu sahaja. Can you imagine?

But now I try untuk makan roti dengan marmite ...so, tak ada lah urge untuk meratah marmite begitu sahaja. wa ka ka

Effa Mas said...

Wiz, komen u bukan sahaja tidak membantu, malah membantutkan usaha kawan kita ni ha hehe.

Dee, meja awak memang selalu kemas bgitu kah?

Ahau - Dee said...

Ha ha ha ... betu tu Mas. Tiba2 rasa teringin nak makan nutella dengan toast dah ni ha.

Yes. Meja kena sentiasa kemas sebab I ni kan cikgu Time Management ... wa ka ka ... padahal ...di luar jer. Dalamannya, Tuhan saja yang tahu.

Jangan bagitau sapa2 tau!