Saturday, February 14, 2009

Caraku ...

Ahau Dee ada menerima email dari seorang kawan yang dah lama tak berjumpa ... dan beliau mencadangkan supaya Ahau Dee menulis sesuatu yang lebih membina dan matang supaya dapat berkongsi ilmu pengetahuan dengan orang lain.

Terima kasih di atas pandangan itu dan sudi singgah ke blog yang tidak seberapa ini.

Jawapan ikhlas Ahau-Dee, blog ini lahir berdasarkan konsep

"Sekadar Berkongsi Cerita Tanpa Peningkan Kepala".

Hanya untuk merakamkan perjalanan hidup yang singkat ini untuk dikongsi dengan kawan-kawan. Bukan nak jadi popular pun ... he he he

Rasanya kalau hendak mencari ilmu, banyak lagi blog-blog lain yang lebih ilmiah dan boleh mencabar minda.

Biarlah Ahau-Dee dengan caranya yang tersendiri ... bak kata orang, ukur baju di badan sendiri.

Ahau-Dee

3 comments:

Enida said...
This comment has been removed by the author.
Enida said...

Hi Dee,
I think I can relate to what you're doing with your blog. Memang sekadar berkongsi cerita dengan orang yang NAK berkongsi. Plus, what you write is like a 'documentation' for yourself that you have been to all the places you write about. Years from now, kalau nak tunjuk anak cucu...log on to the internet and nah kau: Kembara Ahau Dee. Mana ada album-album macam zaman kuih pau Medan MARA Kamunting. Ye tak?

Lagipun kalau tak tulis sekarang, alamatnya lupa lah. So, saper yang appreciate catatan you sebagai expat kat Auckland tu (like I do), great! I think all the entries you've posted are very informative. What does 'matang' have to do with it?

Saper yang rasa catatan you tak membina dan matang should just find travel notes yang membina lagi matang lain lah kot - bersepah kat internet. Or better yet, bukak blog sendiri and tulis lah catatan yang lebih membina dan lebih matang. Hehe.

I know you will keep on writing and documenting your travel episodes, Dee.

"When you be yourself, others can't tell you you're not doing it right. They're not you."

Ahau - Dee said...

Thanks Enida.

Suka sangat quotes tu. Memang betul pun apa yang you cakap tu and thank you for remembering zaman pau Medan MARA Kamunting tu ha ... nostalgia sungguh.

Yes. I will continue writing seadanya walaupun dah balik ke Malaysia nanti. Thank you for your support. Kalau tahu dah lama memblog macam you kan ... dulu tak confident sebab masih lagi dengan mentaliti lama ... melayu lama.

Tapi tidak lagi sekarang. Bak kata Azwan Ali ... Ada Aku Kisah ... ha ha ha

Cheers : )