Tuesday, June 16, 2009

Gambar Lama ...

Ketika sedang mencari material untuk training, Ahau-Dee terjumpa gambar-gambar lama dan terpanggil untuk diletakkan di dalam blog ini. Ianya juga sebagai satu perangsang untuk mencapai target di dalam Mission Impossible 2009.... macam-macam lah ko ni kan ... ha ha ha

Gambar di atas di ambil pada tahun 2001 (kalau tak silap) semasa Ahau-Dee menjadi salah seorang pemenang Best Dress di Annual Dinner CS Group ... kalau tidak silap masa tu berat badan Ahau-Dee dalam 78 kg.
Gambar di bawah ini pula di ambil di Langkawi pada tahun 2002/3 (lebih kurang lah) dan masa ni kalau tidak salahlah, berat badan Ahau-Dee dalam 80kg ...So, just imagine kalau Ahau-Dee berjaya turun sampai 75kg ... tentu lebih bagus kan kan kan .... ha ha ha

Dan yang di bawah ini pulak, Ahau-Dee bersama sahabat karib yang dah berkawan berpuluh-puluh tahun lamanya (boleh buat novel ... ha ha ha ) ... Mas dan Enida.

Gambar ini di ambil di Training Room, CS Metal Industries (M) Sdn. Bhd. ketika Mas dan Enida dengan baik hatinya sudi menjadi speaker jemputan untuk programme Bahasa Inggeris yang dianjurkan oleh Ahau-Dee untuk pekerja di Corporate Office ... di atas dasar kawan ... dia orang tak kenakan bayaran pun ... FOC ... Thanks Mas & Enida : )

Sampai sekarang Ahau-Dee tetap ingat apa yang mereka ajar tentang kesalahan-kesalahan yang sering dilakukan di dalam Bahasa Inggeris. Sampai ke Auckland kubawa ilmu itu ... he he he. Masa tu rambut ada banyak sikit ... ha ha ha ... sekarang dah tak ada ... hu hu hu.


p/s : Posting 'Petua Ahau-Dee' akan menemui anda tidak lama lagi ... tiba-tiba rasa nak berkongsi petua dengan kawan-kawan ... sajer jer nak memeriahkan blog ni ... sambil tu, boleh letakkan gambar-gambar semasa di Sydney ... tunggu okay : )

Ahau-Dee

9 comments:

Wiz said...

Dee has anyone ever told you that you kinda look like P Ramlee?

Tapi you version P Ramdee he he he he.

Go Dee GO!

Effa Mas said...

OMG! Tengok gambar lelama nih rasa syahdu terkedu semacam je kan Dee? Tu belum lagi tgk gambar black and white tuh!

I wonder whyyyyy la we didn't charge you ek? Just what were we NOT thinking about?

Wiz said...

Mas, satu soklan drp saya, kenapa tangan tu ala2 mcm nak nyanyi nashid jer? he he he. Tapi anda kelihatan ayu sekali.

Ahau - Dee said...

Wiz,

P Ramlee? Ha ha ha ... buat lawak antarabangsalah Wiz ni! Jauh sekali.. Pi Ramdee boleh lah ... he he he. Agaknya tang hidung kembang tu kut!

Oh ya! Mas memang selalu control ayu pun ... ahaks !!!

Btw,my weight loss programme berjalan dengan lancar ... dalam masa 3 hari turun 1.4kg - believe it or not! No pills - just being focus with my plan & stick to it!Lepas ni boleh buat satu entry panjang petua menguruskan badan ... ha ha ha

Thanks Wiz for your support!

Ahau - Dee said...

Betul tu Mas ... sebab terkedu lah maka saya letakkan dalam blog ni ha ... especially bila tengok awak pose macam penyanyi utama kumpulan nasyid (memetik kata wiz) ... ha ha ha

Time tu awak terkesima dengan wajah saya yang ala-ala Pi Ramdee tu ( memetik kata wiz lagi) ... sebab tu lah awak tak sampai hati ... maka FOC lah ... ha ha ha

Jean said...

Hei MZI....no worries, u age gracefully and most important still good looking yeah! Gee, as you go along with age, you need to look "meaty" to have the status of "a successful man"...kakaka - dat's what the cina-ah-pek says!

Ahau - Dee said...

Thanks Jean ... tapi kan 'meaty' is not 'healthy' lah ... ha ha ha

I want to look 10 years younger than my age walaupun botak ... boleh?

Like you mah - look younger than your age. Ops! Berapa ya? he he he

Mazlizan bin Mohamed said...

bestnyer zaman playboy dikelilingi aweks-aweks.
Lepas misi kurus tercapai....zaman itu datang semula..yabedabedo

zan

Ahau - Dee said...

Oh ya Zan ... zaman bercinta macam bertukar baju tu ... ha ha ha.

Itu salah satu perkara yang perlu dilakukan bila kurus nanti ... ha ha ha ... punyalah tak bagus 'nawaitu' ...he he he

Kalau lepas ni pun tak laku jugak ... aku tutup kedai ... wa ka ka