Tuesday, June 17, 2008

Hot Chocolate

I am very tight up today ... kena siapkan communication pack for the new Performance Management System for Non-Executives. It has been bothering me since last week and I have to complete it by TODAY !!!

So, I am going to start my day with Hot Chocolate +marshmallow and Cinnamon Bun from Poppi Cafe.


At the same time, still continue with my mission untuk mengurangkan 'kemontelan' pipi & dagu aku yang bertahun-tahun dalam kategori 'tembam ' ... he he he. As at today, I have lost 15kg and my weight sekarang ni = 92kg ... masih jauh lagi perjalanan. But with hot chocolate ??? He he he ... aku tak naklah menyeksa diri ... still nak enjoy life selagi mampu.

Ops! last weekend juga aku dah beli seluar baru ... I have lost 4 inches ... dari 40 dah turun ke 36.Good for me but not so good for my pocket sebab aku beli 8 seluar baru semasa datang ke sini ... 3 months ago.

My last weekend mission impossible was a disaster. Aku cuba nak masak sambal tumis ikan bilis tapi kesudahannya masuk tong sampah & satu apartment berbau ... Huh! Pedasnya melampau-lampau ... walaupun aku cuba menjadi innovative dengan mencampurkan segala bahan yang ada dirumah (cheese, tomato soup, mushroom soup, orange juice, gula, kicap, udang, ubi kentang, etc.) untuk mengurangkan pedasnya tapi gagal.

Morale of the story ... cabai kering di Auckland ni memang luar biasa pedasnya jika dibandingkan dengan di Malaysia.

So, aku akhiri posting kali ini dengan gambar-gambar bunga yang sempat aku ambil di sini. Ops! Correction! Aku bukan Mat Bunga! He he he he












Ahau - Dee

3 comments:

enny said...

wow...amazing breakfast.hehe~
kita kat sini hari2 bekfest milo pns bt sendiri n mkn kuih karipap/bingka ubi/donat...
huhuhu~

Anonymous said...

oklar tu. but not every morning. maybe its not good for health too. apa2pun x leh lawan kuih2 melayu. kesian kawan kita kat sana tu bila enny mentioned pasal karipap, bingka ubi, kecur air liur dia..hehe

azman

Ahau - Dee said...

Hi Enny & Man,

Cakap pasal Milo panas .. I ada cerita ... tapi next posting lah.

Enny memang saje nak goda 'my selera' dengan karipap tu ... that's is one of my favourite ... he he he

Tak per, Dec ni boleh makan puas-puas.