Sunday, November 9, 2008

Shopping Ahau-Dee - Part 1

Minggu ini dikhaskan untuk shopping, shopping dan shopping walaupun shopping bukanlah sesuatu yang diminati kerana tidak pandai memilih dan membeli. Ya ... sukar untuk membuat pilihan kerana selalu mahukan yang terbaik dan lain daripada yang lain atau yang istimewa.

Ditemani Fikhri, seawal 10 pagi sudah berada di Queen Street dan destinasi pertama ialah kedai All Blacks ... sesuatu yang dapat dikaitkan dengan New Zealand.

Lebih kurang 45 minit memilih, cenderamata untuk sanak saudara lelaki telah siap di beli. Hmm ... memang senang nak beli barang untuk orang lelaki sebab tahu apa yang sesuai.

Kemudian pergi ke Whitcoulls ... salah satu rangkaian kedai buku yang besar di New Zealand ni untuk membeli cenderamata buat jiran-jiran dan rakan-rakan. Selesai satu masalah sebab dah jumpa satu barang yang amat sesuai dibuat cenderamata ... ringan dan unik serta nampak ianya dari New Zealand.

Senang cerita ... semua orang akan dapat benda yang sama ... he he he sampai cashier tu pun terkejut kenapa beli sampai 50 keping ... ha ha ha

Kemudian beli buku mengenai New Zealand dan Monopoly untuk Muzani.

Seterusnya sambung shopping di beberapa kedai dan beli lagi beberapa barang yang dirasakan sesuai.

Bila sampai masa untuk beli barang-barang buat sanak saudara perempuan, jadi buntu. Fikhri pun tak tahu apa nak beli. Setelah keluar masuk beberapa kedai akhirnya give-up! Penat dan terpaksa buat keputusan untuk keluar lagi esok sebab dah penat.

Tak mudah rupanya nak beli barang2 untuk orang perempuan ni.

Petang itu pulak, pergi ke Chocolate Boutique di Parnell yang terkenal tu. Ajak Zhariq, Syamim, Fikhri dan Dino sekali. Segala-galanya chocolate ... sedap tapi rasa muak lah pulak. Mungkin pertama dan terakhir ... tak pergi dah kut selepas ni... he he he


Au Chocolate
Chocolate Waffles
Death of Chocolate
Yang ni tak ingat nama dia ... he he he

Cheese Cake
Sebab dah muak dengan chocolate ... terpaksa order fruity ni ... tu pun, dia bagi gak chocolate satu ... he he he
Ahau-Dee



6 comments:

Wiz said...

Dee, excited nya saya!!! I can see my prezzie there already ha ha ha.

Yes, all those chocolate does make you wanna throw up a bit. Not too much kan.

Have fun shopping lagi. Awak ni susah2 je pi beli untuk saya plak, ala tak yah la Dee, tak yah!

enny said...

yea..sheepey2 ku ada..hehehhe~
syg dee..ahaks~=P

Ahau - Dee said...

Wiz,

Make sure kita jumpa Dec nanti. Boleh ler saya serahkan hadiah untuk you nanti... murah jer ... he he he.

Ahau - Dee said...

Enny,

you pun sama okay. make sure plan kita jadi okay : )

enny said...

plan apa??
ahahha~
dating eh....hehhehe~=P

Ahau - Dee said...

yer ler cik adik cayang oi ... buat-buat lupa pulak ... ha ha ha