Sunday, November 9, 2008

Shopping Ahau-Dee : Part 2

Misi utama minggu ini telah selesai. Huh! Lega rasanya. Seperti selalu, walaupun cuba survey harga dulu tapi selepas beli pasti berjumpa dengan kedai yang lebih murah. Arghhh !!! Dah bukan rezeki nak buat macam mana kan?

Seperti biasa juga, tersasar dari budget yang ditetapkan. Memang kena cari isteri Accountant gamaknya ... ha ha ha. Tapi yang penting happy. Jom tengok barang-barang yang dibeli. Yang pasti ramai yang akan jadi boria nanti sebab pakai barang yang sama ... ha ha ha.
Sebelum pack dalam kotak, ambil gambar dulu ... he he he
All Blacks Neck Strap untuk nephews
10 helai T'shirt New Zealand yang dibeli dari kedai All Blacks ... semua sepesen ... senang cerita ... ha ha ha

Gelang tangan untuk anak saudara perempuan dan pasti kakak-kakak pun pasti nak jugak. Jadi beli lebih sikit. Semua dibuat dari Paua Shell.
Polo T'Shirt All Blacks untuk Cousins
All Blacks Shoe Bag untuk nephews
Royal Jelly untuk cousin & aunty
Antara Fridge Magnet dan Book Mark untuk kawan-kawan
New Zealand Desk Calendar untuk kawan-kawan ...so, you guys dah tahu barang apa yang dapat nanti .. he he he. Beli 50 pcs ... rasanya cukup kut. Siapa cepat dia dapat. Memang praktikal dan sampai 16 bulan. Lepas tu boleh simpan buat kenangan sebab di dalam CD case.
5 batang pen yang dibuat dari Paua Shell dan pokok Kauri ... untuk cousin & best friends

All Blacks Back Pack untuk Muzani, Irfan dan Hazim.
Yang comel ni untuk niece dan kawan-kawan yang comel ... he he he ... you know who you are : )
20 kerongsang yang berasaskan Paua Shell untuk kakak-kakak, kakak ipar dan cousins.
Ray Ban ni untuk abang, abang ipar & best friend.

Untuk niece dan jugak awex-awex ... huh! berapa ramai awex daa ... Ada 5 kambing biri-biri tu : )
21 kotak Paua Shell untuk keluarga dan jiran-jiran.
Buku gambar-gambar menarik di New Zealand untuk kaum kerabat dan Monopoly untuk Muzani.
Hasrat nak beli chocolate dibatalkan sebab berat. Selepas di timbang, semua barang-barang di atas dah lebih 20kg. Maka alasan yang baik untuk stop dari shopping ... he he he
Ahau - Dee
Note : Thanks to Odie sebab bagi idea beli barang-barang yang dibuat dari Paua Shell tu.

5 comments:

diddy said...

haiii untungnya lah jadi kawan encik zahidee ni ya! haha.

p/s: no worries bro pasal suggestion paua shell tu. hope your friends will like it. hehe.

Ahau - Dee said...

Laaaa Odie baru tau ker?

Memang tak rugi berkawan dengan Ahau Dee ni ... ha ha ha

Anyway, kawan dgn Odie pun untung gak ... dapat serunding ikan & sambal tu ... ha ha ha ... sedap :)

enny said...

huyoooo..byk giler pwesent nyer...
hey..baper byk awex da???
ooo..curang ha.....
hikhikhik~

Ahau - Dee said...

ops! kantoi ... ha ha ha

macam mana tak curengg, you pun banyak sangat scandal nyer ... ha ha ha

tetapi walau byk awex pun .. ko tetap menajdi phujaan hati ku ... he he he : )

gelang magnet said...

eh maaf saya kira ada artikel gelang magnet silahkan kunjungi situs kami bila berminat dengan gelang magnet di www.gelangmagnet.net