Thursday, May 1, 2008

Mengapa Kita Tidak Ditakdirkan Bersatu?


Mengapa kita tidak ditakdirkan bersatu
sedangkan kita saling memahami
saling mengerti
saling merasai ?

Mengapa kita tidak ditakdirkan bersatu
sedangkan kita bagaikan isi dan kuku
bagaikan aur dengan tebing
bagaikan ombak dan pantai ?

Mengapa kita tidak ditakdirkan bersatu
bila engkau bertakhta di hati
selalu di sisi
sentiasa menemani ?

Mengapa kita tidak ditakdirkan bersatu
bila engkau sering memberi
tanpa jemu
tanpa ragu ?

Mengapa kita tidak ditakdirkan bersatu
bila aku masih menyayangi
... kamu ?



Ahau - Dee



p/s : Selamat Hari Pekerja MALAYSIA !!!

7 comments:

Enida said...

Saya pernah terbaca:
"Kalau kau dan aku satu, mengapa antara kita masih ada 'antara'?"

Nice, 'innit?

Ahau - Dee said...

hmmm ... betul jugak tu.

Apapun, saya masih ingat tulisan di paper plate masa kita nak tamatkan form 3 dulu (huh! lamanya)...dengan tulisan cantik awak tu ... tertera ...

Di antara kita ada sesuatu yang bernama kenangan !

Ingat tak?

ishq said...
This comment has been removed by the author.
ishq said...

Miss u so much!!!! How are u ..looks like u are having a great time...

Pls keep in touch..and be a good boy!!!!!!!!!!!!

Sabrina
Malaysia

Anonymous said...

Wah...dashyat sungguh madah tuan hamba...heheeh....maklumlah skang kan dah masuk dlm category perantau kan....so sure ada sedikit rase sayu2 hati...ye dak...hehe....aper pun...still a good piece...teruskan dengan karya2 anda...

-Ad-

Ahau - Dee said...

Hi Sabrina : )

Ada blog tak bagitau ya! Anyway, I miss you too and all the gossiping kat Motor Group. I'm going to link your blog soon.

Ahau - Dee

Ahau - Dee said...

Hi Ad : )

Lama gak ko menyepi ya ... anyway, welcome back!

Entahlah ... semenjak dua menjak ni memang sedih pilu gundah gulana dan serba tak kena ... he he he

Ahau - Dee