Thursday, October 2, 2008

The upcoming 'Rumah Terbuka Ahau-Dee'


Tidak lengkap rasanya berhari raya tanpa ‘rumah terbuka’ dan bila keseorangan di sini, saya tidak mungkin mampu memasak untuk para tetamu. Masak untuk diri sendiri pun asyik tak jadi.

Maka, membawa tetamu saya ke restaurant adalah jalan terbaik untuk menganjurkan ‘Rumah Terbuka Ahau-Dee’.... kononnya ... he he he. Senang cerita, cuma sediakan ongkosnya saja.

Setelah puas mencari di internet akhirnya terjumpa satu Malaysian Restaurant yang diwar-warkan sebagai yang terbaik di Auckland – Mutiara Malaysian Restaurant di Ponsonby yang memang terkenal dengan pelbagai restaurant di Auckland ini.

Memandangkan ianya exclusive, hanya 8 orang tetamu khas sahaja yang akan saya raikan. Berikut adalah menu yang telah siap saya tempah untuk ‘Rumah Terbuka Ahau-Dee’ pada Isnin ini, 6 October jam 8.00 malam. Thanks Enny for your suggestion.

Appertizer
Prawn Cracker
Chicken & Beef Satay
Spring Rolls

Main Course
Tom Yam Chicken
Beef Rendang
Ayam Kapitan
Ikan Bakar
Chilli Prawn
Sayur Masak Lemak
Jasmine Rice

Desserts
Lychee with Ice Cream
Cofee or Tea

Sesungguhnya saya amatlah teruja : )

Ahau - Dee

8 comments:

Effa Mas said...

Alaa...nanti baik sini buat one more time tau...Aidil Adha pulak. Tak aci!.

Ahau - Dee said...

No worries Mas. I just buat for you sajer ... very very very the exclusive one... ha ha ha

la Signora said...

Hey, that's a smart move!when it comes to rendang, memang gagal masak from scratch.tapi takat guna instant rendang (alah si Brahim Rendang tu) memang top-class!Sabtu ni, insyaAllah, buat aksi-aksi 'open house' tapi combine ngan sepupu sebab my house teramatlah 'comel'.The more the merrier.

Kalau Auckland and Adelaide dekat (kire paling maximum pun 40 minutes drive) memang kami sekeluarga kidnap you skali untuk memeriahkan lagi suasana 'harry ray-errr'[sila sebut dlm intonasi omputehs]

Wiz said...

Am I on the guest list? Do I need to buy myself a ticket now? Saje je cari reason to go back he he he

Ahau - Dee said...

la signora,

Thanks for your thoughts. Kalau dekat saya sendiri yang offer kan diri ... he he he .

Anyway, Adelaide pun in my list jugak ni selain nak explore New Zealand - tetap nak pergi Oz. Best jugak ada blogger 'international' nih.

rendang brahim tu punya practical sampai sold-out!Saya terlambat daa.

Ahau - Dee said...

Wiz,

Kalau you ada kat sini ... dah semestinya. Apakan daya jauh.

Apapun, my family puji kek you sedap dan most of them tak potong kek tu sampai hari raya sebab dia orang cakap cantik ... jadi decoration meja di hari raya pertama... he he he

My neighbour pun suka jugak.

enny said...

wah..my name stated again..hehehhe~
kan bakal aweks u..ahahah~
=P

tuh ikut selera i ...tgk je kecik camnih...selera leh thn..pastuh mkn tak abes..saje bt penuh meja..hehheh..takpe ada u tlg perabehkan...=D

Ahau - Dee said...

Eh! Bukan dah confirmed aweks ker? Kan nak bagitau your ex-scandal tuh! Ha ha ha

Next posting I letak gambaq u pulak okay?